Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Baklagiller ve Tarifleri
Börülce Piyazı Börülce Piyazı
Pratik Börülce Piyazı Tarifi

Börülce Piyazı Malzemeler 1 su bardağı börülce 1 büyük baş soğan Yarım demet maydanoz 1 adet limon 2 yemek kaşığı sirke Yeteri kadar tuz, pulbiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı ...


Etli Kuru Fasulye Etli Kuru Fasulye
Pratik Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Malzemeler 2 su bardağı Kuru fasulye 1 adet Soğan 300 gr. Kemikli parça et 4 yemek kaşığı Margarin 2 yemek kaşığı Domates salçası 1 adet Domates 4 diş Sarım...


Etli Nohut Etli Nohut
Pratik Etli Nohut Tarifi

Etli Nohut Malzemeler 2 Su bardağı Nohut Yarım kg. Kuşbaşı et 2 Adet Soğan 2 Çorba kaşığı Margarin 2-3 Adet Domates 2 Su bardağı Su Tuz Pul biber Yemek Tarifi A...


Fasulye Bastısı Fasulye Bastısı
Pratik Fasulye Bastısı Tarifi

Fasulye Bastısı (10 Kişilik) Malzemeler 1. 5 kg. Kurufasulye 1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti 100 gr. Pastırma 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Baş Soğan Kırmızıbiber, Tuz, Karabiber ...


Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Pratik Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye (4 Kişilik) Malzemeler 250 gram kuru fasulye 2 adet soğan Yarım çay bardağı Mısırözü yağı 1 çorba kaşığı domates salçası 2 adet sivri biber 50 ...


İşkembeli Nohut İşkembeli Nohut
Pratik İşkembeli Nohut Tarifi

İşkembeli Nohut (5 Kişilik) Malzemeler 1 Su Bardağı Nohut 1/2 Kg İşkembe 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Adet Büyük Soğan 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası...


Karışık Baklagil Yemeği Karışık Baklagil Yemeği
Pratik Karışık Baklagil Yemeği Tarifi

Karışık Baklagil Yemeği (4 Kişilik) Malzemeler 1 Çay Fincanı Kurufasulye 1 Çay Fincanı Barbunya 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2-...


Mercimekli Pate Mercimekli Pate
Pratik Mercimekli Pate Tarifi

Mercimekli Pate (4 Kişilik) Malzemeler 1. 5 Su Bardağı Kırmızı Mercimek 2 Su Bardağı Kaynar Su 1 Soğan 2 Diş Sarımsak 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Dilim Ekmek 1 Su Bardağı Rendele...


Nohut Güveç Nohut Güveç
Pratik Nohut Güveç Tarifi

Nohut Güveç (4 Kişilik) Malzemeler 1 Su Bardağı Nohut 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Doğranmış Kuru Soğan 2 Büyük Patlıcan 3 Kırmızıbiber 2 Büyük Patates 2 Diş Sarmısak Pul biber...


Pastırmalı Kuru Fasulye Pastırmalı Kuru Fasulye
Pratik Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Pastırmalı Kuru Fasulye Malzemeler 400 gr kuru fasulye 125 gr pastırmadan hazırlanan pastırmalı-domatesli harç büke garni 1-2 dal taze kekik 1 kurutulmuş acı kırmızı biber ...


Solme Solme
Pratik Solme Tarifi

Solme (4 Kişilik) Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye Yarım kg patlıcan 2 adet kuru soğan Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke 2 ...


Sosisli Kırmızı Mercimek Sosisli Kırmızı Mercimek
Pratik Sosisli Kırmızı Mercimek Tarifi

Sosisli Kırmızı Mercimek (6 Kişilik) Malzemeler 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek 4 Adet Sosis 50 gr Margarin 1 Adet Büyük Soğan 2 Diş Sarmısak(Doğranmış) 1 Kahve kaşığı Karabiber...


Sucuklu Kuru Fasulye Sucuklu Kuru Fasulye
Pratik Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Malzemeler Yarım kg kuru fasulye 1 kangal sucuk 2 adet domates veya 2 kaşık salça 1 yemek kaşığı dolusu margarin 1 adet büyük boy soğan Yeteri kadar tuz, ...


Zeytinyağlı Bakla Zeytinyağlı Bakla
Pratik Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla Malzemeler 1 kg. yeşil bakla 2 yemek kaşığı un 2 adet limonun suyu 1 adet kuru soğan 1 demet dereotu 10 adet yeşil soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 6 a...


Zeytinyağlı Mercimek Zeytinyağlı Mercimek
Pratik Zeytinyağlı Mercimek Tarifi

Zeytinyağlı Mercimek Malzemeler 2 bardak yeşil mercimek 8 yemek kaşığı zeytinyağı 4 adet yeşil soğan 1 bağ dereotu 1 çay kaşığı hardal 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın.

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri