Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Helvalar ve Tarifleri
Bademli Helva Bademli Helva
Pratik Bademli Helva Tarifi

Bademli Helva (8 Kişilik) Malzemeler 9 Kahve Fincanı İri İrmik 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin 100 gr Beyaz Badem 3 Su Bardağı Tozşeker 4 Su Bardağı Süt 1 Paket Vanilya...


Havuç Helvası Havuç Helvası
Pratik Havuç Helvası Tarifi

Havuç Helvası (8 Kişilik) Malzemeler 1 çorba kaşığı margarin 1,5 kg havuç 3 su bardagı süt 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı pekmez 1 ...


İrmik Helvası İrmik Helvası
Pratik İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Malzemeler 3 su bardağı kalın irmik 1 bardak tereyağı Yarım paket vanilya 1 fincan çam fıstığı ya da iç badem 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı kaynar su ya da...


Vişneli Helva Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi

Vişneli Helva Malzemeler 250 gr tereyağı 3 su bardağı un 3 su bardağı şeker Yarım kg vişne 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yemek Tarifi Vişnelerin saplarını çıkar...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri