Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Düğün çorbası-BURSA
Düğün çorbası-BURSA
Pratik Düğün çorbası-BURSA Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram kuzu gerdan
6 su bardağı su, tuz
terbiyesi için: 1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limonun suyu
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber

Hazırlanışı: Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın. Soğumuş eti küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın. Diğer yandan yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar iyice çırpın. Üzerine az su ilave edip, akıcı bir kıvam elde edin. Et suyunun içine etleri ilave edin ve pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ilave edin ve karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte 5 dakika kaynamaya bırakın. Tereyağında pulbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.


Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri