Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Pratik Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Malzemeler: 1 bağ roka
300 gr semizotu
100 gr közlenmiş biber
3 adet közlenmiş patlıcan
50 gr kırmızı lahana turşusu
sarımsak
tuz
karabiber
zeytinyağı
balsamik sosu

Hazırlanışı: Tavaya biraz tereyağı koyulur. Közlenmiş biberler sote yapılır. Sonra patlıcanlar ilave edilir, ve sotelenir. Temizlenmiş roka ile semizotu elle küçük parçalara ayrılır ve iyice karıştırılır. Daha önceden hazırlanan keçipeyniri fritözde kızartılır. Tabağın altına sotelenen patlıcan konulur. Üzerine roka ve semizotu yaprakları konulur. Kenarlarına peynirler dizilir. Közlenmiş biber ince ince kesilip salatanın üstüne yerleştirilir. En üste de kırmızı lahana konulur. Zeytinyağı ve balsamik sosu gezdirilerek servis edilir

Keçi peynirinin yapılışı: Beyaz peynir, tulum peynir 1 yumurta sarısı güzelce mikserde çırpılır. Yuvarlak köfte panel şeklinde panelenir.


Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri