Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk etli patlıcan kebabı
Tavuk etli patlıcan kebabı
Pratik Tavuk etli patlıcan kebabı Tarifi

Malzemeler:
yarım kilo tavuk eti
6-7 diş sarımsak
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
5 adet patlıcan 2
çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı:
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın. Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.


Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri