Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Semizotlu mercimek çorbası
Semizotlu mercimek çorbası
Pratik Semizotlu mercimek çorbası Tarifi

Gülçin Tunç'tan lezzetli bir çorba tarifi...

Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
yarım demet semizotu (sadece yaprakları ve ince dalları kalacak biçimde ayıklanacak)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tuz/karabiber
bir tutam kimyon

Hazırlanışı: Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir. Diğer bir tencerede sıvıyağda hafif kızartılan domates salçası üzerine bu karışım, semizotları, küçük küçük doğranmış sarımsaklar, taze çekilmiş bir miktar karabiber, kimyon ve tuz konarak bir taşım kaynamaya bırakılır. Bu esnada zaman zaman karıştırılır. Semizotu yaprakları yumuşadığında çorba hazır demektir.


Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri