Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik tatlısı
İrmik tatlısı
Pratik İrmik tatlısı Tarifi

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Malzemeler:
10 kaşık irmik 
9 kaşık toz şeker
1 kilo süt
şeftalili meyveli jöle

Hazırlanışı: Süt, irmik, toz şeker bir tencerede puding kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kare bir tepsi ıslatılıp bu karışım dökülür. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün jöle tarifine göre hazırlanır. İrmik tatlısının üzeri şeftali dilimleriyle süslenir. Üzerine jöle dökülür. Jöle donduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Aşçının notu: Bu tatlıyı muz dilimleri veya kivinin dışında her meyve ile hazırlayabilirsiniz. Kivi jölenin sertleşmesini engelliyor.

Afiyet olsun!


Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri