Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Közlenmiş patlıcan salatası
Közlenmiş patlıcan salatası
Pratik Közlenmiş patlıcan salatası Tarifi

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Malzemeler: 1 bağ roka
300 gr semizotu
100 gr közlenmiş biber
3 adet közlenmiş patlıcan
50 gr kırmızı lahana turşusu
sarımsak
tuz
karabiber
zeytinyağı
balsamik sosu

Hazırlanışı: Tavaya biraz tereyağı koyulur. Közlenmiş biberler sote yapılır. Sonra patlıcanlar ilave edilir, ve sotelenir. Temizlenmiş roka ile semizotu elle küçük parçalara ayrılır ve iyice karıştırılır. Daha önceden hazırlanan keçipeyniri fritözde kızartılır. Tabağın altına sotelenen patlıcan konulur. Üzerine roka ve semizotu yaprakları konulur. Kenarlarına peynirler dizilir. Közlenmiş biber ince ince kesilip salatanın üstüne yerleştirilir. En üste de kırmızı lahana konulur. Zeytinyağı ve balsamik sosu gezdirilerek servis edilir

Keçi peynirinin yapılışı: Beyaz peynir, tulum peynir 1 yumurta sarısı güzelce mikserde çırpılır. Yuvarlak köfte panel şeklinde panelenir.


Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri