Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuşburnu marmeladı
Kuşburnu marmeladı
Pratik Kuşburnu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
5 kilogram kuşburnu
1.5 kilogram tozşeker
1/2 adet limon

Hazırlanışı:
Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kolay geçmesi için üzerine yavaş yavaş 7 su bardağı ılık su dökün. Kuşburnu püresini bir kez de ince elekten geçirin. Daha sonra derin bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten almadan 15-20 dakika önce şekeri katın ve karıştırmaya devam edin. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip 2 dakika sonra ateşten alın. Ilındıktan sonra kavanozlara koyun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri