Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuşburnu marmeladı
Kuşburnu marmeladı
Pratik Kuşburnu marmeladı Tarifi

Malzemeler:
5 kilogram kuşburnu
1.5 kilogram tozşeker
1/2 adet limon

Hazırlanışı:
Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin. Kolay geçmesi için üzerine yavaş yavaş 7 su bardağı ılık su dökün. Kuşburnu püresini bir kez de ince elekten geçirin. Daha sonra derin bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten almadan 15-20 dakika önce şekeri katın ve karıştırmaya devam edin. Koyu bir kıvama gelince limon suyunu ekleyip 2 dakika sonra ateşten alın. Ilındıktan sonra kavanozlara koyun.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Sofra dergisinin yemek danışmanı Elmas Yetgin hem lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi verdi. Sevgiyle yapılmış bu salatayı siz de anneleriniz için yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri