Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Anasonlu kurabiye
Anasonlu kurabiye
Pratik Anasonlu kurabiye Tarifi

Malzemeler: (30-35 adet)
1 çorba kaşığı anason
bir buçuk kahve fincanı kaynar su
75 gram oda sıcaklığında margarin
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
¾ su bardağı sıvıyağ
bir buçuk kahve fincanı yoğurt
1 çorba kaşığı kabartma tozu
bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı anason

Hazırlanışı: Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın. İçine margarin, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuz ilave edin. Bu karışıma unu yavaşça ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru oklava yardımıyla orta kalınlıkta olacak şekilde açın. Yuvarlak kalıplarla şekiller kesip, çıkartın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri