Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İncirli hurma tatlısı
İncirli hurma tatlısı
Pratik İncirli hurma tatlısı Tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Malzemeler: 6 kişilik
250 gr kuru hurma
200 gr kuru incir
50 gr toz şeker
1 çay bardağı hazır tarçınlı sahlep (üzerine sos için)
1 adet sade pandispanya
donması için jöle
dekor için:
kuru incir
kuru üzüm
kuru kayısı

Hazırlanışı: Hurma ve incir 1 gün önceden suda ıslatılıp bekletildikten sonra süzülür. Hurma, kabukları ve çekirdeklerinden ayırılır.Ayrı bir tencereye konulan malzemeler ve şeker, üzerini kapatıcak şekilde su ilave edilerek kaynatılır. Kaynadıktan sonra kalan su süzülür ve malzeme mikserde çekilir. Sıcakken jöle ilave edilir. Soğuması için buzdolabında bekletirilr.

Düz bir zemine konulan pandispanya kekinin üzerine mikserde çekilen malzeme düzgün bir şekilde ilave edilir.Diğer pandispanya keki üstüne kapatılıp bir kat daha malzeme döşenir. Hazırlanan kek dolapta 4-5 saat soğumaya bırakılır. Soğuyan keki servis ederken, üzerine sos olarak sahlep dökülür.


Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri