Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soya soslu firik pilavı Soya soslu firik pilavı
Pratik Soya soslu firik pilavı Tarifi

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...


Hamsili Pilav Hamsili Pilav
Pratik Hamsili Pilav Tarifi

Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.


Mantarlı Pilav Mantarlı Pilav
Pratik Mantarlı Pilav Tarifi

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.


Fırında Etli Pilav Fırında Etli Pilav
Pratik Fırında Etli Pilav Tarifi

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.


Bulgur Pilavı Bulgur Pilavı
Pratik Bulgur Pilavı Tarifi

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.


Deniz mahsullü rizotto Deniz mahsullü rizotto
Pratik Deniz mahsullü rizotto Tarifi

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...


Kurutulmuş domatesli pilav Kurutulmuş domatesli pilav
Pratik Kurutulmuş domatesli pilav Tarifi

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.


Baharatlı Pilav Baharatlı Pilav
Pratik Baharatlı Pilav Tarifi

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.


Çeşnili Pilav Çeşnili Pilav
Pratik Çeşnili Pilav Tarifi

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.


Domatesli Pilav Domatesli Pilav
Pratik Domatesli Pilav Tarifi

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.


Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı
Pratik Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavı Tarifi

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.


Büryan (Rumeli Yemeği) Büryan (Rumeli Yemeği)
Pratik Büryan (Rumeli Yemeği) Tarifi

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.


Erişte Pilavı Erişte Pilavı
Pratik Erişte Pilavı Tarifi

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.


Mercimekli Bulgur Mercimekli Bulgur
Pratik Mercimekli Bulgur Tarifi

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.


Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı
Pratik Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı Tarifi

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.


Firik pilavı-ANTEP Firik pilavı-ANTEP
Pratik Firik pilavı-ANTEP Tarifi

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...


Kapama-ESKİŞEHİR Kapama-ESKİŞEHİR
Pratik Kapama-ESKİŞEHİR Tarifi

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...


Meyhane Pilavı Meyhane Pilavı
Pratik Meyhane Pilavı Tarifi

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.


Soğuk Lahana Aşı Soğuk Lahana Aşı
Pratik Soğuk Lahana Aşı Tarifi

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.


Uludağ Pilavı Uludağ Pilavı
Pratik Uludağ Pilavı Tarifi

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.


Mantarlı Pilav Mantarlı Pilav
Pratik Mantarlı Pilav Tarifi

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.


Sebzeli Bulgur Pilavı Sebzeli Bulgur Pilavı
Pratik Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.


Nohutlu dövme pilavı Nohutlu dövme pilavı
Pratik Nohutlu dövme pilavı Tarifi

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.


Safranlı dünya pilavı Safranlı dünya pilavı
Pratik Safranlı dünya pilavı Tarifi

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.


Etli pilav Etli pilav
Pratik Etli pilav Tarifi

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.


Arpa şehriyeli pilav Arpa şehriyeli pilav
Pratik Arpa şehriyeli pilav Tarifi

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.


Kaz etli pilav Kaz etli pilav
Pratik Kaz etli pilav Tarifi

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...


Dereotlu pilav Dereotlu pilav
Pratik Dereotlu pilav Tarifi

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.


Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı
Pratik Nohutlu ve üzümlü bulgur pilavı Tarifi

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.


Mercimekli bulgur pilavı Mercimekli bulgur pilavı
Pratik Mercimekli bulgur pilavı Tarifi

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.


Fasulyeli yeşil pilav Fasulyeli yeşil pilav
Pratik Fasulyeli yeşil pilav Tarifi

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.


Kalbuni pilavı Kalbuni pilavı
Pratik Kalbuni pilavı Tarifi

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.


Hamsili pilav Hamsili pilav
Pratik Hamsili pilav Tarifi

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.


Acem pilavı Acem pilavı
Pratik Acem pilavı Tarifi

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.


İç pilav İç pilav
Pratik İç pilav Tarifi

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.


Etli ve üzümlü pilav Etli ve üzümlü pilav
Pratik Etli ve üzümlü pilav Tarifi

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.


Yedi baharlı bulgur pilavı Yedi baharlı bulgur pilavı
Pratik Yedi baharlı bulgur pilavı Tarifi

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.


Bademli hindili pilav Bademli hindili pilav
Pratik Bademli hindili pilav Tarifi

Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.


Enginarlı tavuklu pilav Enginarlı tavuklu pilav
Pratik Enginarlı tavuklu pilav Tarifi

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.


Yufkalı pilav Yufkalı pilav
Pratik Yufkalı pilav Tarifi

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.


İstanbul pilavı İstanbul pilavı
Pratik İstanbul pilavı Tarifi

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.


Hamsili pilav Hamsili pilav
Pratik Hamsili pilav Tarifi

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.


Müceddere Müceddere
Pratik Müceddere Tarifi

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.


Ispanak sulu bademli pilav Ispanak sulu bademli pilav
Pratik Ispanak sulu bademli pilav Tarifi

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.


Erişteli pirinç pilavı Erişteli pirinç pilavı
Pratik Erişteli pirinç pilavı Tarifi

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.


Firik pilavı Firik pilavı
Pratik Firik pilavı Tarifi

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.


Muhaşerli pilav Muhaşerli pilav
Pratik Muhaşerli pilav Tarifi

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.


Akasya pilavı Akasya pilavı
Pratik Akasya pilavı Tarifi

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.


Mengen pilavı Mengen pilavı
Pratik Mengen pilavı Tarifi

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.


İç pilav İç pilav
Pratik İç pilav Tarifi

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.


Bahar pilavı Bahar pilavı
Pratik Bahar pilavı Tarifi

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.


Patlıcanlı pilav Patlıcanlı pilav
Pratik Patlıcanlı pilav Tarifi

Kabukları soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın.


Kafesli pilav Kafesli pilav
Pratik Kafesli pilav Tarifi

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.


Yufka tabakta pilav Yufka tabakta pilav
Pratik Yufka tabakta pilav Tarifi

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri