Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yumurta topları
Yumurta topları
Pratik Yumurta topları Tarifi

Hazırlanışı: 6 adet yumurtayı katı haşlayın. Kabuklarını soyup, üst kısımlarını kesin. Yumurtaları bozmadan sarılarını çıkarın. Yumurta sarıları, 2 çorba kaşığı lor peyniri, tuz, pulbiber, karabiber ve 1 çorba kaşığı süzme yoğurdu karıştırın. Karışımı yumurtaların içine doldurun. Kestiğiniz beyaz kısımları karışımın üzerine oturtun. Kıyılmış yarım demet maydanozu servis tabağına yerleştirin. Yumurtaları düzgün yerleşmesi için alt kısımlarından biraz kesip maydanozların üzerine oturtun. Sosu için, kıyılmış yarım demet maydanoz, 1 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını robotta iyice çekin. Yumurtaların üzerine 1 tatlı kaşığı sostan gezdirerek servis yapın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri