Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülce favası
Börülce favası
Pratik Börülce favası Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: 2 su bardağı börülceyi tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip, haşlayın. Börülcenin suyunu süzerek robottan geçirin. 1 diş kıyılmış sarımsak, 1 çorba kaşığı mayonez, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ve tuz ilave ederek karıştırın. Cam bir kaba yerleştirin. Buzdolabında dinlendirin. Kurabiye kalıbıyla keserek servis tabağına yerleştirin. Üzerlerini dereotu ve pancar turşusuyla süsleyerek servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri