Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik mantı
Pratik mantı
Pratik Pratik mantı Tarifi

Malzemeler:
1 adet yufka
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz. İki taraftan yufkayı sararak rulo yapıyoruz ve ortada buluşturuyoruz. Buluşma noktasından ikiye kesiyoruz. Rulo yufkaları 1 parmak kalınlığında doğruyoruz. Bol yağda patates kızartır gibi kızartıyoruz. Havlu kağıt içerisine çıkartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Bir kase içerisinde, sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz ve mantının üzerine döküyoruz. Maydanozu ince doğrayıp üzerine serpiyoruz. Bir tava içerisinde tereyağını eritiyoruz. Toz kırmızı biberi ilave edip kızartıyoruz (yakmamaya özen gösteriyoruz). Mantının üzerine yavaşça döküp servis ediyoruz.


 


Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri