Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı cevizli çörek
Elmalı cevizli çörek
Pratik Elmalı cevizli çörek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg un
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
10 adet pötibör bisküvi
2 adet elma
200 gram dövülmüş ceviz
bir tutam karanfil ve tarçın
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı marmelat

Hazırlanışı: Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. Elmaları rendeleyip, dövülmüş bisküvi, bir tutam karanfil, tarçın, 1 çay bardağı tozşeker ve cevizle karıştırın. Açılan hamurların üzerine bu harcı yayın. Rulo biçiminde sarın. 5 cm eninde kesin. Ay şeklinde hafifçe içe doğru kıvırın. 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, üzerine marmelat sürün ve servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri