Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı cevizli çörek
Elmalı cevizli çörek
Pratik Elmalı cevizli çörek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg un
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
10 adet pötibör bisküvi
2 adet elma
200 gram dövülmüş ceviz
bir tutam karanfil ve tarçın
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı marmelat

Hazırlanışı: Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. Elmaları rendeleyip, dövülmüş bisküvi, bir tutam karanfil, tarçın, 1 çay bardağı tozşeker ve cevizle karıştırın. Açılan hamurların üzerine bu harcı yayın. Rulo biçiminde sarın. 5 cm eninde kesin. Ay şeklinde hafifçe içe doğru kıvırın. 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, üzerine marmelat sürün ve servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri