Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı cevizli çörek
Elmalı cevizli çörek
Pratik Elmalı cevizli çörek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg un
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
10 adet pötibör bisküvi
2 adet elma
200 gram dövülmüş ceviz
bir tutam karanfil ve tarçın
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı marmelat

Hazırlanışı: Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. Elmaları rendeleyip, dövülmüş bisküvi, bir tutam karanfil, tarçın, 1 çay bardağı tozşeker ve cevizle karıştırın. Açılan hamurların üzerine bu harcı yayın. Rulo biçiminde sarın. 5 cm eninde kesin. Ay şeklinde hafifçe içe doğru kıvırın. 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, üzerine marmelat sürün ve servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri