Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze İçli Omlet
Sebze İçli Omlet
Pratik Sebze İçli Omlet Tarifi

Malzemeler: (2 Kişilik)
1 Adet Soğan
50 gr Margarin
150 gr Bezelye (dondurulmuş)
Tuz, Karabiber
6 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Süt
75 gr Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
100 gr Salam
1/2 Demet Maydanoz (kıyılmış) Kekik
 
 
Hazırlanışı:
Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun.
Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.
Yumurtaları süt, rendelenmiş peynirinin 2/3'ü biraz tuz ve karabiber ile çırpın.
15 gr yağı tavada eritin. Yumurtalı karışımın yarısını tavaya döküp bir adet omlet pişirin. 2. yarısıyla da aynı şekilde bir omlet daha pişirin.
Salamı ufak ufak doğrayin, maydanoz ve kekikle birlikte bezelyelere ilave edin.
Omletin içini hazırladığınız bezelyeli harç ile doldurup kalan kekik ve peyniri serperek servis yapın.
Sabah kahvaltısıyla özdeşleştirilen omleti, sebze içli omlette olduğu gibi çeşitli malzemelerle zenginIeştirerek diğer öğünIerinizde de yiyebilirsiniz.


Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri