Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kağıtta sucuk köfte
Kağıtta sucuk köfte
Pratik Kağıtta sucuk köfte Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
750 gram pirzola kapağından çekilmiş kıyma
2 çorba kaşığı sucuk baharatı
1 baş sarımsak
250 gram mantar
3 adet domates
6 adet sivri biber
yağlı kağıt

Hazırlanışı: Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun. Daha sonra 24 saat dinlendirin. Kıymayı 6 eşit parçaya ayırın ve her bir parçadan 1 parmak kalınlığında köfteler hazırlayın. Köftelerin her birini birer yağlı kağıt parçasının üzerine yayın. Küp doğranmış mantarı köftelerin üzerine paylaştırın. Dilimlenmiş domates ve sivri biberleri yerleştirip köfteleri yağlı kağıtlara sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Patates kızartması veya püre ile birlikte servis yapın.

Aşçının notu: Yörede et yemekleri ve köftelerin yanında patates kızartması veya patates püresi ikram edilir.


Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri