Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı irmik helvası
Portakallı irmik helvası
Pratik Portakallı irmik helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
150 gram margarin
1 su bardağı sıkma portakal suyu
2 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı: Bir tencereye irmiği koyup kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kavuralım. Portakal suyunu, suyu ve şekeri irmiğe ilave edip, karıştıralım. Kaynayınca üzerine bir bez  örtüp 20 dakika kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Portakal kabuğu rendesini ilave edip servis yapalım.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri