Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı irmik helvası
Portakallı irmik helvası
Pratik Portakallı irmik helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
150 gram margarin
1 su bardağı sıkma portakal suyu
2 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı: Bir tencereye irmiği koyup kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kavuralım. Portakal suyunu, suyu ve şekeri irmiğe ilave edip, karıştıralım. Kaynayınca üzerine bir bez  örtüp 20 dakika kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Portakal kabuğu rendesini ilave edip servis yapalım.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Sahrap Soysal'dan müthiş bir bayram tatlısı

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri