Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı bisküvi
Kayısılı bisküvi
Pratik Kayısılı bisküvi Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Yarım su bardağı taze kayısı
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı ceviz
İki buçuk su bardağı un
2/3 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı margarin
bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı: Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun. Kabartma tozunu ekleyin. Üzerini nemli bir bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölün. Merdane ile çok ince olmayacak şekilde iki hamur parçasını da açın. Bir parçasına taze kayısıları ve cevizin yarısını serpin. Kalan hamura kuru kayısıları ve cevizi serpiştirin. Merdane ile yeniden üzerinden geçin. Hamurlara kalıpla şekiller verin. Aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Aşçının notu: Taze kayısılar hamura zor karışır. Bu sebeple taze kayısı ilave ettiğiniz hamuru top yaparak fırına vermeniz işinizi kolaylaştıracaktır.


Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri