Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelye soslu tavuklu krep
Bezelye soslu tavuklu krep
Pratik Bezelye soslu tavuklu krep Tarifi

Malzemeler: 10-12 adet
Krep hamuru için:
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
tavuk harcı için: yarım kg tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
1 çorba kaşığı domates salçası
bezelye sos için: 1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı krema
yarım su bardağı su
süslemek için: 5 adet taze soğan

Hazırlanışı: Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın. Pürüzsüz bir hamur oluncaya dek çırpın. Tavayı kızdırıp fırçayla sıvıyağ sürün. Tavaya, krep hamurundan 1 kepçe dökün. İki tarafını da altın sarısı oluncaya dek pişirin. Tüm krepleri aynı şekilde hazırlayın. Tavuk harcı için, bir tavada önce küp doğranmış tavuk etlerini, suyunu bırakıp çekinceye dek pişirin. Ardından margarini, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, ince kıyılmış sarımsağı, küçük doğranmış çarliston biberi ve domates salçasını ekleyip 10 dakika pişirin. Süsleme malzemesi olan taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suya atıp 1-2 dakika bekletin. Hemen ardından soğuk suya atıp yine 1-2 dakika bekletin. Yeşil soğanları sudan çıkarıp fazla zarar vermeden elinizle suyunu süzün. Hazırladığınız kreplerin içine tavuklu harçtan pay ederek koyun. Kreplerin ağız kısmını, hazırladığınız yeşil soğan saplarıyla sarıp bağlayın. Haşlanmış bezelyeleri blenderdan geçirip içine zeytinyağı, krema ve suyu karıştırın. Bezelye sosunu tavaya aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına dökün. Üzerine tavuklu krepleri yerleştirip servis yapın.


Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri