Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu
Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu
Pratik Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu Tarifi

Malzemeler : 4 kişilik
• 1 kg Kuzu but kemikli   
• 10 adet beyaz lahana (geniş yapraklarından) 
• 1 tutam taze biberiye     
• 1 tutam taze kekik    
• 10 gr Tuz      
• 5-10 adet karabiber tane   
• 50 gr tereyağı    
• 1 yemek kaşığı salça     
• 1 adet havuç     
• 1 adet kuru soğan    
• 1 adet sarımsak     
• 1 tutam kırmızı toz biber   
• 30 gr sıvı yağ     

Hazırlanışı: Kuzu but tuz  karabiber taze baharatlar ve kırmızı biber ile kaplanıp kızgın tavada alt üst edilir. Az hararetli fırında pişirilir(aşağı yukarı 2 saatte pişer yakmamaya dikkat ediniz). Soğan,havuç ve sarımsak iri parçalar halinde kavrulup salça eklenip salçada kavrulur yaklaşık 1 litre su eklenip bir taşım kaynatılıp kenarda bekletilir. Pişen kuzu kemiğinden ayrılır kemik önceden yapılan sosun içine karıştırılır sos yaklaşık 250 gr kalana kadar ağır ateşte kaynatılıp süzdürülür.

Kuzu eti küçük parçalara bölünüp bir miktar eritilmiş tereyağı ile ve sosun bir kısmı ile karıştırılır. Lahana yaprakları kaynar tuzlu suda haşlanıp soğutulur. Kuzu etleri eşit miktarda lahanaların içine yerleştirilip bohça şeklinde sarılıp fırın tepsisine yerleştirilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür kızarana kadar sıcak fırında bekletilir. Fırından alınan kuzuların üzerine sos dökülüp arzuya göre pilav veya patates ile sıcak servis edilir. 


Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri