Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu
Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu
Pratik Beyaz lahanaya sarılmış kuzu budu Tarifi

Malzemeler : 4 kişilik
• 1 kg Kuzu but kemikli   
• 10 adet beyaz lahana (geniş yapraklarından) 
• 1 tutam taze biberiye     
• 1 tutam taze kekik    
• 10 gr Tuz      
• 5-10 adet karabiber tane   
• 50 gr tereyağı    
• 1 yemek kaşığı salça     
• 1 adet havuç     
• 1 adet kuru soğan    
• 1 adet sarımsak     
• 1 tutam kırmızı toz biber   
• 30 gr sıvı yağ     

Hazırlanışı: Kuzu but tuz  karabiber taze baharatlar ve kırmızı biber ile kaplanıp kızgın tavada alt üst edilir. Az hararetli fırında pişirilir(aşağı yukarı 2 saatte pişer yakmamaya dikkat ediniz). Soğan,havuç ve sarımsak iri parçalar halinde kavrulup salça eklenip salçada kavrulur yaklaşık 1 litre su eklenip bir taşım kaynatılıp kenarda bekletilir. Pişen kuzu kemiğinden ayrılır kemik önceden yapılan sosun içine karıştırılır sos yaklaşık 250 gr kalana kadar ağır ateşte kaynatılıp süzdürülür.

Kuzu eti küçük parçalara bölünüp bir miktar eritilmiş tereyağı ile ve sosun bir kısmı ile karıştırılır. Lahana yaprakları kaynar tuzlu suda haşlanıp soğutulur. Kuzu etleri eşit miktarda lahanaların içine yerleştirilip bohça şeklinde sarılıp fırın tepsisine yerleştirilip üzerine eritilmiş tereyağı sürülür kızarana kadar sıcak fırında bekletilir. Fırından alınan kuzuların üzerine sos dökülüp arzuya göre pilav veya patates ile sıcak servis edilir. 


Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Çıtır ekmeği kare şeklinde kesin. Diyet labne peyniri toz tatlandırıcıyla karıştırın.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri