Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolata kasesinde dondurma
Çikolata kasesinde dondurma
Pratik Çikolata kasesinde dondurma Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
300 ml yarım yağlı süt
1 çubuk vanilya
75 gram tozşeker
300 ml krema
4 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mısır unu
200 gram bitter çikolata
ahududu

Hazırlanışı: Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın. Sütü süzün. Yumurta sarıları, şeker ve mısır ununu bir kapta çırpın. Bu karışımı süte ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Karışım kıvamlı hale gelince bir kabın içine alın ve soğutun. Kremayı iyice çırpıp sütlü karışıma ilave edin. İyice karıştırıp buzlukta 6 saat kadar soğutun. Bu süre içinde ara ara dondurmayı iyice karıştırın. Bitter çikolatayı eritin. Dilediğiniz şekildeki kaselerin dış kısımlarını yağlı kağıt ile kaplayıp ters çevirin. Bu bombeli yüzeylere eritilmiş çikolatayı fırçayla sürüp katılaşana kadar bekletin. Yağlı kağıtları çikolata kaselerinin içinden dikkatlice çıkarın. İçlerine dondurma ve ahududuları paylaştırıp servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri