Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması
Pratik Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması Tarifi

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...


Bulgurlu Pazı Sarması Bulgurlu Pazı Sarması
Pratik Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.


İki Renkli Sarma İki Renkli Sarma
Pratik İki Renkli Sarma Tarifi

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.


Fasulye İçli Lahana Sarması Fasulye İçli Lahana Sarması
Pratik Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifi

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.


Zeytinyağlı Yaprak Sarma Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Pratik Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.


Al biber rulosu Al biber rulosu
Pratik Al biber rulosu Tarifi

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.


Biber Dolması Biber Dolması
Pratik Biber Dolması Tarifi

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.


Kebaplı Kabak Dolması Kebaplı Kabak Dolması
Pratik Kebaplı Kabak Dolması Tarifi

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.


Lahana Dolması Lahana Dolması
Pratik Lahana Dolması Tarifi

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.


Mercimekli Lahana Sarma Mercimekli Lahana Sarma
Pratik Mercimekli Lahana Sarma Tarifi

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.


Sarıp Sarmala Sarıp Sarmala
Pratik Sarıp Sarmala Tarifi

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.


Kofik Dolması Kofik Dolması
Pratik Kofik Dolması Tarifi

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.


Pazı ve lahana sarması Pazı ve lahana sarması
Pratik Pazı ve lahana sarması Tarifi

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.


Mantarlı domates dolması Mantarlı domates dolması
Pratik Mantarlı domates dolması Tarifi

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.


Zeytinyağlı kuru acur dolması Zeytinyağlı kuru acur dolması
Pratik Zeytinyağlı kuru acur dolması Tarifi

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.


Zeytinyağlı yaprak sarma Zeytinyağlı yaprak sarma
Pratik Zeytinyağlı yaprak sarma Tarifi

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.


Zeytinyağlı patlıcan dolması Zeytinyağlı patlıcan dolması
Pratik Zeytinyağlı patlıcan dolması Tarifi

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.


Soğani Soğani
Pratik Soğani Tarifi

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.


Patlıcan sarması Patlıcan sarması
Pratik Patlıcan sarması Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.


Pazı sarması Pazı sarması
Pratik Pazı sarması Tarifi

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.


Karalahana sarması Karalahana sarması
Pratik Karalahana sarması Tarifi

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.


Hamsili kabak çiçeği dolması Hamsili kabak çiçeği dolması
Pratik Hamsili kabak çiçeği dolması Tarifi

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.


Kereviz dolması Kereviz dolması
Pratik Kereviz dolması Tarifi

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.


Fındıklı lahana sarması Fındıklı lahana sarması
Pratik Fındıklı lahana sarması Tarifi

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.


Kırmızı mercimekli yaprak sarma Kırmızı mercimekli yaprak sarma
Pratik Kırmızı mercimekli yaprak sarma Tarifi

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.


Balkabaklı lahana sarması Balkabaklı lahana sarması
Pratik Balkabaklı lahana sarması Tarifi

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin.


Bulgurlu biber dolması Bulgurlu biber dolması
Pratik Bulgurlu biber dolması Tarifi

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.


Etli karışık dolma Etli karışık dolma
Pratik Etli karışık dolma Tarifi

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.


Mısırlı pancar sarması Mısırlı pancar sarması
Pratik Mısırlı pancar sarması Tarifi

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.


Zeytinyağlı enginar dolması Zeytinyağlı enginar dolması
Pratik Zeytinyağlı enginar dolması Tarifi

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.


Etli pırasa dolması Etli pırasa dolması
Pratik Etli pırasa dolması Tarifi

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.


Zeytinyağlı karışık dolma Zeytinyağlı karışık dolma
Pratik Zeytinyağlı karışık dolma Tarifi

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.


Bulgurlu lahana sarması Bulgurlu lahana sarması
Pratik Bulgurlu lahana sarması Tarifi

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.


Midyeli lahana sarması Midyeli lahana sarması
Pratik Midyeli lahana sarması Tarifi

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.


Zeytinyağlı lahana sarması Zeytinyağlı lahana sarması
Pratik Zeytinyağlı lahana sarması Tarifi

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.


Tavuklu pazı sarma Tavuklu pazı sarma
Pratik Tavuklu pazı sarma Tarifi

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.


Kuru biber ve patlıcan dolması Kuru biber ve patlıcan dolması
Pratik Kuru biber ve patlıcan dolması Tarifi

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.


Bulgurlu domates dolması Bulgurlu domates dolması
Pratik Bulgurlu domates dolması Tarifi

Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.


Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye
Pratik Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye Tarifi

Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.


Lorlu pazı sarması Lorlu pazı sarması
Pratik Lorlu pazı sarması Tarifi

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.


Brüksellahana dolması Brüksellahana dolması
Pratik Brüksellahana dolması Tarifi

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.


Mercimekli lahana sarması Mercimekli lahana sarması
Pratik Mercimekli lahana sarması Tarifi

Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.


Pırasa dolması Pırasa dolması
Pratik Pırasa dolması Tarifi

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.


Ekmek dolması Ekmek dolması
Pratik Ekmek dolması Tarifi

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.


Karakız sarması Karakız sarması
Pratik Karakız sarması Tarifi

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.


Midyeli lahana sarması Midyeli lahana sarması
Pratik Midyeli lahana sarması Tarifi

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.


Midye dolma Midye dolma
Pratik Midye dolma Tarifi

Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri