Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı patlıcan dolması
Zeytinyağlı patlıcan dolması
Pratik Zeytinyağlı patlıcan dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg patlıcan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
3 soğan
3 domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
1’er çay kaşığı tarçın, yeni bahar, karabiber
1 demet nane
yarım demet maydanoz, dereotu
10 kiraz domates
1 tatlı kaşığı köri
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün. İçlerini hafif tuzlayıp, 5-10 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikleri temizleyip saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını kıyın. Baharatlı bir kapta harmanlayın. Kuşüzümlerini ılık suda yumuşaması için bekletin. Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, iki bardak ılık su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ateşten alıp fıstık, kuşüzümü, baharat ve yeşillikleri ilave edip ılınmaya bırakın. Patlıcanların içini pirinçli harçla doldurun. Kiraz domatesleri patlıcanların üst kısımlarını örtecek şekilde yerleştirin. Geniş ve tabanı düz bir tencereye yeşilliklerin sap kısımlarıyla döşeyin. Dolmaları dizin. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı köriyi karıştırıp tencerenin kenarından dökün. Dolmaların üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Orta hararetli ocakta 25-30 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.


Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çotanak fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Çocukların çok seveceği, oldukça pratik bir tatlı...

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri