Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı enginar dolması
Zeytinyağlı enginar dolması
Pratik Zeytinyağlı enginar dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 konserve enginar
150 gram arpacık soğan
2’şer patates, havuç
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 limonun suyu
1 su bardağı su
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanışı: Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğan, havuç ve patatesleri ilave edin. Sebzeler hafif yumuşayana kadar sote edin. Kalan zeytinyağını, tuz, şeker, un, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyla karıştırın. Enginarların içine sotelediğiniz sebzeleri doldurup geniş tabanlı bir tencereye dizin. Üzerlerine ve çevresine zeytinyağlı karışımı gezdirerek dökün. Dereotunu serpip kapağını kapatın ve orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri