Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı enginar dolması
Zeytinyağlı enginar dolması
Pratik Zeytinyağlı enginar dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 konserve enginar
150 gram arpacık soğan
2’şer patates, havuç
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 limonun suyu
1 su bardağı su
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanışı: Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğan, havuç ve patatesleri ilave edin. Sebzeler hafif yumuşayana kadar sote edin. Kalan zeytinyağını, tuz, şeker, un, yarım limonun suyu ve 1 bardak suyla karıştırın. Enginarların içine sotelediğiniz sebzeleri doldurup geniş tabanlı bir tencereye dizin. Üzerlerine ve çevresine zeytinyağlı karışımı gezdirerek dökün. Dereotunu serpip kapağını kapatın ve orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin.

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri