Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgurlu domates dolması
Bulgurlu domates dolması
Pratik Bulgurlu domates dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 iri domates
2 çay bardağı pilavlık bulgur
3 sivribiber,  4 taze soğan, 2 patlıcan, 4 biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
3 dal dereotu
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın. Patlıcanları yıkayıp ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını çıkarın. Tuzlu suda 5 dakika bekletin. Dolmalık biberleri temizleyin. Sivribiberle temizleyip doğrayın. Taze soğanları ve dereotunu temizleyip kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğan ve sivribiberleri ekleyip soteleyin. Doğranmış domates, bulgur, rendelenmiş limon kabuğu, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Bulgurlu karışımı sebzelerin içine paylaştırın. Tencereye dizip kalan yağı ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Sahrap Soysal'dan müthiş bir bayram tatlısı

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri