Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli sandviç
Sebzeli sandviç
Pratik Sebzeli sandviç Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
2 büyük dilim kepekli ekmek
1 çorba kaşığı labne peyniri
1-2 yaprak ıspanak
1 adet orta boy havuç
4 adet mantar
6-7 dal taze fasulye
haşlanmış mısır
1-2 yaprak marul
1 adet turp
yarım adet kabak

Hazırlanışı: Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın. Bu karışımı ekmek dilimlerinden birin üzerine sürün. Havucu uzunlamasına kabağı enlemesine dilimleyin. Havuç, kabak, taze fasulye ve mantarları fırın ızgarasında pişirin. Bu sebzeleri peynirli ekmek diliminin üzerine yerleştirin. Marulu ince ince kıyın. Mısırları, dilimlenmiş turbu ve ince kıyılmış marulu sebzeli ekmeğin üzerine yerleştirin. Diğer ekmek dilimini üzerine kapatıp, servis yapın.


Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri