Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli hafif börek
Peynirli hafif börek
Pratik Peynirli hafif börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
3 adet yufka
200 gram yağsız ve tuzsuz peynir
çeyrek demet maydanoz

Hazırlanışı: Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün. Ardından yufkaları üst üste dizin. Üzerine yine zeytinyağlı sudan sürün. Yufkaların yuvarlak kısımlarını kesip, kare şekli verin. Kare şeklindeki yufkalardan biraz daha küçük bir tepsi kullanın. Yağlanmış tepsiye yufkaları yerleştirin. Orta kısmına peynirli ve ince kıyılmış maydanozlu karışımı yayıp, tepsinin dışında kalan yufkaların uçlarını ortaya doğru mektup zarı üçgenleri gibi katlayın ve katladığınız yerlerden kesin. 4 üçgeni ortadan bir daha kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.


Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Kabukları soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri