Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu sufle
Havuçlu sufle
Pratik Havuçlu sufle Tarifi

6 kişilik
Hazırlama süresi: 25 dk 
pişme süresi: 30 dk

Malzemeler:
3 havuç
2 patates
2 yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 çay kaşığı muskat
2 çorba kaşığı sıvıyağı
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz, karabiber

Hazırlanışı: Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin. Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.


Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri