Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli hafif börek
Peynirli hafif börek
Pratik Peynirli hafif börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
200 gram yağsız ve tuzsuz beyaz peynir
çeyrek demet maydanoz

Hazırlanışı: Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serip tekrar yağlayın. En son üçüncü yufkayı serip tekrar yağlayın. Üst üste dizdiğiniz ve yağladığınız yufkaların yuvarlak kısımlarını kesip kare şekli verin. Kare şeklindeki yufkalardan biraz daha küçük yağlanmış bir tepsiye yufkayı yerleştirin. Ortasına beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımını yayın. Tepsinin dışında kalan yufkanın uçlarını ortaya doğru katlayın ve katladığınız yerlerden kesin. Oluşan 4 adet üçgeni ortadan bir daha kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri