Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı cevizli şekerleme
Kayısılı cevizli şekerleme
Pratik Kayısılı cevizli şekerleme Tarifi

Malzemeler: 10-12 kişilik
10 adet pötibör bisküvi
20 adet kayısı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 adet muz
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı: Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin. Hazırladığınız karışımdan sıkma pompası ya da elinizle minik şekerlemeler yapın. Şekerlemeleri ceviz bulayıp dolapta 1 saat bekletin. Kalan kayısıları ikiye bölüp servis tabağına döşedikten sonra şekerlemeleri üzerine yerleştirip servis yapın.

Kaynak: Sofra


Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri